Værdier

I vores Børnehus ønsker vi, at alle mødes af en positiv stemning, der understøtter en legende hverdag, hvor vi har mod på livet, hvor vi kan være nysgerrige og udforskende, hvor vi ser muligheder frem for begrænsninger, hvor vi begejstres, laver sjov og griner sammen. En sådan livsglæde er et godt grundlag for udvikling og trivsel.

Vi viser børnene, at vi værdsætter og respekterer dem, som de er, ved at møde dem anerkendende. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns oplevelse af omverdenen, når vi skal forstå dets intentioner og handlinger. Vi bestræber os på, at ingen mødes med undertrykkende tale eller adfærd. Vi ønsker at bevare og styrke barnets selvværd, så de tør forsøge sig med nye udfordringer, og derved udvikle nye kompetencer.

Vi lærer børnene at være åbne og nysgerrige på hinandens forskellige forudsætninger og ressourcer, samt at møde hinanden med respekt, hensyntagen og tolerance. Vi ønsker, at de herved udvikler empati og gensidig forståelse, som er grundlaget for at indgå i fællesskabet. På den måde vil vi skabe et rummeligt miljø, hvor forskelligheder ses som en ressource, og hvor alle oplever at bidrage med noget særligt til fællesskabet.

Ved at give børnene indflydelse på beslutninger, der er relevante for dem, udvikler børnene forståelse af ansvarlighed, ligeværd, fællesskab og demokrati. Når vi lytter til hinanden, oplever alle at blive set og hørt, vi lærer også at se og høre andre og bliver i stand til at indgå kompromis. Børnene lærer om sundhed, via bevidsthed om kostens indflydelse på kroppen. De mærker glæden ved fysisk aktivitet og frisk luft i naturen som læringsrum.

Scroll to Top
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.