Politikker

SØVNPOLITIK:

I en naturinstitution som Børnehuset har børn brug for at være veludhvilede. Vi er ude i naturen mange timer hver dag, og vores børn får mange indtryk, der skal bearbejdes og lagres. Børn, der får en god og tilstrækkelig søvn, er mere glade og harmoniske, og de indgår i færre konflikter. Samtidig er søvn med til at fremme deres udvikling, sundhed og trivsel. Alt dette er udgangspunkt for søvnpolitikken i Børnehuset.

I vuggestuen betyder det at:

– Alle vuggestuebørn sover til middag. Indtil de er minimum 2,5 år.

– Alt efter barnets alder og behov sover børnene 1-2 gange om dagen.

– Dagligdagen tilrettelægges, så barnet kan få den nødvendige søvn på det tidspunkt, hvor barnet har behov for det.

– Vi bestræber os på, at alle børn er oppe senest kl. 15.30, da normeringen i Børnehuset er sådan, at der kun er et personale tilbage i børnehuset efter kl. 16:00.

I børnehaven betyder det at:

– De børn, der sover til middag, sover i samme rum fra kl. 12-14

– De børn, der ikke er faldet i søvn efter 30 min. får lov at stå op igen.

Børn, der ikke må sove, og som ikke kan følge børnehavens hverdag, vil blive ringet hjem.

SUTTER:

Bruger barnet sut, er det vigtigt at der er navn på sutten! Vi har sutteopbevaring ude på siden af køleskabet i køkkenet, hvor personalet ligger de skoldede sutter i, når barnet bliver afleveret om morgenen ligger i sutten på køkkenbordet hvis denne ikke er skoldet, er den skoldet er i velkommen til selv at ligge den i sutteposen på siden af køleskabet i køkkenet.
Hvis barnet har behov for sut ved afleveringen vil personalet først tage sutten fra barnet, når barnet er klar til dette.

I sutteposen vil der være et rum med navn til hvert barn, som ca. kan indeholde 3 sutter. Vi skolder alle de brugte sutter, når børnene er stået op af middagsluren.

I forældre kan have forskellige holdninger til, hvornår jeres barn bruger sutten, derfor er det vigtigt, at der kommer en god dialog, i forhold til dette. F.eks. kan i have ønske om at barnet kun skal have sutten, når barnet skal sove. Det er naturligvis vigtigt det så også bliver efterkommet i hjemmet.
Børnehusets suttepolitik er generelt at børn under 1 år må have sutten ”hele tiden” og børn over 1 år kun har sutten når de er kede af det eller skal sove. Hvis der ikke er lavet andre aftaler med forældrene, er det også sådan for dit barn.

BRUG AF SELER I BARNEVOGN I BØRNEHUSET.

  • Som udgangspunkt skal børn op til 3 år sove med sele i barnevogn. De kan efter aftale sove inde med børnehavebørnene.
  • Børnene tilses jævnligt, og der er opsat babyalarm.
  • Soveselen skal installeres og benyttes i overensstemmelse med brugsanvisningen, hver gang den bruges. Dvs. selen skal være fastspændt med remme i bunden af barnevognen, og remmene skal justeres ind, efterses for slitage, mørt stof, løse syninger og ødelagte spænder hver eneste gang, barnet fastspændes.
  • Selen skal sidde ordentligt på barnet. Der må ikke være snoede remme. Den må ikke sidde for løs eller for stram, så den kan gnave barnet.
  • Det er forældrene, der selv har seler med. Der anvendes kun seler, som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn, dvs. mærket VAREFAKTA.

Derudover har bestyrelsen i samarbejde med det øvrige personale udarbejdet følgende politikker og handleplaner som er tilgængelige i børnehuset:

POLITIK OM BØRNS SEKSUELLE LEGE

BÅLPOLITIK

SORG OG KRISEPLAN

HANDLEGUIDE NÅR FORÆLDRE FORTÆLLER OM, AT DE SKAL SKILLES:

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.